Garam masala a její podoby: Koření voňavé indické kuchyně
Znáte garam masalu? Je jedna z mnoha. Masal existuje celá řada – máme pro vás hned několik receptů, jak si indické koření připravit.
Znáte garam masalu? Je jedna z mnoha. Masal existuje celá řada – máme pro vás hned několik receptů, jak si indické koření připravit.
Lis 22, 2023 | Koření
Pochází z Blízkého východu a východního Středomoří. Botanicky je příbuzná s kmínem. V současné době se hojně pěstuje v celé Evropě.
Lis 6, 2023 | Koření
Kurkuma pochází z jižní Asie a zdejší lidé si ji také již od starověku cení nejen jako chuťovou přísadu, lae i jako barvivo a léčivo.
Zář 20, 2023 | Koření
Kdo by neznal hořčici. Její využití v kuchyni je obrovské, ale jen málokdo ví, jak tato rostlinka vypadá a kam až sahá její původ.
Čvn 10, 2023 | Koření
Černucha je zahradní rostlina s bledě modrými květy. Její drobná černá semena se často zaměňují se semeny cibule a také se tak prodávají.
Bře 10, 2023 | Koření
Citronová tráva neboli citronela je ukázková tropická tráva, která dodává kuchyni jihovýchodní Asie prchavou aromatickou citronovou vůni.
Bře 21, 2022 | Koření
Badyáník pravý neboli badyán je určitě nejrozkošnější koření. Pochází z jižní Číny a Vietnamu, kde se již dlouho využívá v lékařství a kulinářství.
Pro 11, 2021 | Koření
Kardamom zvýrazňuje jak sladkou, tak i ostře pikantní chuť. V Indii tvoří jednu z hlavních složek mnoha kořenicích směsí. Hodí se do cukrovinek, sladkého pečiva, pudinků a zmrzlin.